tirsdag 9. november 2010

Kapellet Nossa Senhora da Conceicao,

I dag har jeg hatt omvisning runt i kapellet Nossa Senhora da Conceicao som ligger i Loulé. Loulé er den originale arabiske byen i den portugisiske regionen Algarve. Det ligger ca 12 kilometer fra den sørlige kysten av Portugal, mellom byene nord Albufeira og Faro. Kapellet er dekorert med fliser fra det 17. og 18 århundre. Guiden viste oss rundt, og jeg fikk se de fine dekorasjonene inne. Det var helt fantastisk hvor fine de var!






Her er noen av dekorasjonene inni kapellet og kapellet sett utenifra.

I morgen reiser jeg hjem igjen til Norge. Det kommer til å bli litt deilig, med tanke på hvor lenge jeg har vært borte. Men kommer til å savne de fine opplevelsene jeg har opplevd. Flyet går klokka 02.00 i natt, så jeg tror nok dette blir mitt siste innlegg for denne gangen. Det har vært gøy å dele opplevelsene mine med dere. 
Håper dere har fått mye inspirasjon og at dere en gang vil oppleve dem selv.

Hadebra !

~ pernille


Dagstur til Algarve .

I dag tok jeg meg en tur på stranda, har nesten ikke vært å bada i hele sommmer. Så nå var det  på tide med et saltvannsbad : ) Vannet var godt og varmt, ca. 24 grader.
Etter svømmeturen dro jeg til Algarve, som er et sted i Faro. I Algarve kan man fiske, bade på deilige strender og spille golf på flotte golfbaner. Det tok ca 45 min å kjøre til Algarve. Det stedet jeg skulle til het Albufeira, og er et lite tettsted i Algarve. Når alt er på topp  i Albufeira kan man faktisk kalle byen for "Portugals mekka". Men jeg er ikke kommet til byen bare for å bade å de strendene i nærheten. Jeg har kommet hit for å utforske litt også. Argarve er ikke så kjent for mange fjellturer eller opplevelser  som man f. eks kan oppleve i land som Russland, Sveits osv.. Her er det bading og strender som er de opplevelsene. Så jeg tok meg en tur rundt i gatene og spurte folk om hvilke atraksjoner jeg burde oppleve. Mange mennesker anbefalte meg å leie en bil å kjøre rundt den 200 km lange Argarve-kysten. Og siden jeg tok lappen for ikke så lenge siden, syns jeg det var en god idé. Jeg leide meg en blå liten bil som jeg hadde hele dagen.

Da jeg kjørte rundt kysten så jeg utrolig mye fint. Det var masse fine strender og restauranter som lå tett inntil stranda. Etter 20 minutters kjøring, fant jeg en utrolig fin strand som lå inni en liten bukt. Det var en liten restaurant der også, som jeg kunne spise på. Jeg parkerte bilen på parkeringsplassen og tok med meg tingene mine ned til stranda. Det var ikke mange folk der, så det var ganske stille. Egentlig var det ganske deilig. Jeg satte meg ned i et lite hjørne hvor jeg kunne være alene men samtidig sole meg. Jeg la meg ned for å lese, men la fort merke til at fjellet over meg, skygga for sola -.- Jeg flytta meg litt lengre bort, og leste i ca 10 minutter, før jeg holdt på å dø av varme. Vannet var lunka, akkurat passe til at jeg kunne dukke hodet under og gå opp igjen.  Da klokka var tre, tok jeg med meg sakene og spiste på restauranten. De som jobbet der var veldig koselige. Da jeg hadde spist ferdig dro jeg tilbake igjen. Jeg leverte tilbake bilen og tok bussen hjem igjen til hotellet.







Stranda hvor jeg bada.






Jeg tror jeg skal legge meg tidlig i kveld, i morgen skal jeg tilbake igjen til Algarve. Jeg skal se en turistatrakson (kapell) hvor en guide skal føre oss rundt i kapellet.

~ pernille

søndag 7. november 2010

Faro :)

Nå sitter jeg på hotellrommet her i Faro og prøver å finne ut av fine turistatraksjoner i byen. Hotellet var dårligere enn jeg hadde forventet meg, men jeg kommer sikkert til å kose meg fordet. 

Har egentlig ikke så mye å skrive nå, men kommer med flere innlegg i morgen om hvordan dagen har vært :)

snakkes 

~ pernille

lørdag 6. november 2010

London-eye

Hei :)

I dag har jeg kjørt London-eye. Det var utrolig fint. Det er kjempe stor utsikt utover hele byen. Jeg tror det er en av de beste opplevelsene jeg noen gang har opplevd.







London-eye








Vogna man sitter i







I én vogn er det plass til 25 personer. Der kan de bevege seg fritt rundt.

Dagene her i London har vært kjempe fine. Jeg har opplevd mange ting jeg aldri har opplevd før og mye av det kommer jeg sikkert aldri til å oppleve igjen heller. Jeg gleder meg veldig mye til å dra til Portugal, men det kommer til å bli savn å dra fra London også.

Skal ta flyet snart, så snakkes :)

~ pernille

Turister i byen

Hei :)

I dag er den nest siste dagen her i London. Vi har vært på sightseeing rundt omkring i byen. Vi har kjørt med buss en god del, men i noen gater er det ikke lov å kjøre bil/ buss, så da gikk vi. Noen av gatene vi gikk i var "West end" (kjent for teaterdistrikt), "Picadilly" (kjent for "The ritz hotel") og "Carnaby street"( kjent for å ha den nyeste moten). Guiden vår fortale mye fakta om byen og hvordan det var der i gamledager.

Og til slutt dro vi jo selvfølgelig innom "Madame Tussauds". Der fikk vi først omvisning rundt, så fikk vi gå rundt å se på alle voksfigurene. Det er helt utrolig hvor ekte det ser ut !





Miley Cyrus
Til venstre : Voksdukke
Til høyre: Virkeligheten











Hitler
Voksfigur





Da klokka var rundt fem, gikk vi tilbake bussen og kjørte hjem igjen til hotellet.

I morgen skal vi kjøre "London eye". Det er Europas største pariserhjul. Den er 135 meter høy og den har 32 øyne (vogner).  Det tar ca 25 min å kjøre én runde med hjulet.

Klokka 21.19 i morgen kveld, drar jeg videre til Portugal. Jeg skal besøke en kommune og by sør i Portugal, som heter "Faro". Jeg skal bo på hotellet "Dona Filipa & San Lorenzo Golf Resort". Det er også 6 stjernes hotel. Oppholdet i Faro skal bare være som en helt vanlig ferie. Jeg skal ikke ha noen guide som skal vise meg ting. Istedenfor skal jeg gå rundt i gatene og å bare se på ting, shoppe og kose meg.






Kart over Faro.
















Snakkes :)

~ pernille

torsdag 4. november 2010

Shopping!

I dag har jeg vært på shopping med noen jenter fra turistgruppa. Vi startet å gå oppover "Oxford street" så gikk vi rundt i mange andre gater etterhvert. Da klokka var tre, gikk vi på cafén "Ray's Jazz Café". Vi spiste sammen og ble bedre kjent.
Da vi hadde spist ferdig, gikk vi videre rundt og shoppa før vi dro tilbake til hotellet. På hotellet er det massasje og spa, så etter vi hadde dusja, gikk vi rett i badstua og fikk massasje og spa. Det var utrlolig deilig. Det var vitetnamesiske kvinner som masserte oss. Da vi var ferdige gikk vi opp på rommet igjen og kledde på oss finklær, før vi skulle ut å spise på restaurant. Restautanten vi spiste på het "Gordon Ramsay". Det er 6 stjernes restaurant. Kjempe fint der, anbefales!









Restauranten vi spiste på






Nå skal jeg snart legge meg, siden vi skal opp tidlig i morgen.
Snakkes :)

~ pernille 

onsdag 3. november 2010

Framme i London :D

Hei :)

For ca to timer siden, landet flyet her i London. Da vi skulle hente kofferten tok det sykt lang tid før kofferten min kom. Man kan vel si at den kom sist -.-  så da den endelig kom, hadde tursitbussen allerde dratt! da måtte jeg ringe hotellet jeg skulle bo på og ba dem om å komme å hente meg. En mann i hvit dress og svart hatt kom å hentet meg i en hvit limousin. Det var SERVICE!

Hotellet jeg bor på heter "Four seasons London Canary Wharf. Da vi var framme på hotellet, sjekket jeg inn og fant rommet jeg skulle bo på. Det var utrolig fint der, jeg skjønner godt at det er 6 stjerners hotel! På rommet er det to flatskjermer (et på soverommet og et i stua) en dobbelseng, utsikt utover sjøen, og mye mer.






Hotellet :D









Etter at jeg hadde lagt fra meg tingene mine på rommet gikk jeg rundt på hotellet for å utforske ting. Bassenget var digert! Det ligger inne, men fra utsiden av ser det ut som det ligger utenfor bygget.













Utsikten fra rommet :D












Rommet





Det første møte med alle turistene er om ti minutter, så jeg må desverre gå.
Hadebra :)

~pernille 





mandag 1. november 2010

Siste dag .

Sorry for at jeg ikke har blogga i det siste, men har hatt så mye å gjøre og internetten har vært litt borte. Men nå er jeg tilbake og det har allerede gått en uke siden jeg kom. Det betyr at jeg skal dra videre i morgen :( men jeg har jo ganske mye å glede meg til :D Jeg kan vel si at je har fisket sånn ca hver dag, og jaktet på fugl og harer noen få dager. I går var vi ute å jaktet på harer, og jeg skjøt :D jeg fikk skikkelig dårlig følelse i meg, siden jeg elsker egentlig harer og kaniner ogsånt.. Men hvis man ikke skyter dem blir det for mange av dem, og de kommer til å ta over planeten. Okei, kanskje ikke ta over planeten, men det blir ihertfall mange ;) Bestefar, bestemor og jeg var ute hele dagen i forrigårs og fisket. Bestemor stekte fisken å engangsgrill, mens bestefar og jeg fisket mer og mer. Mange av dere tror sikkert at det er kjedelig å fiske så mye, men jeg har jo ikke bare fiska. Når vi var å fisket, lærte jeg masse nytt. Bestefar lærte meg f. eks hvilke fisker som man kan spise og de man ikke burde spise.  (Tips til dere: er fisken grønnaktig, ikke spis den!) Til sammen har jeg skutt tii harer, 20 fugler og fiska 35 fisker.

 Resten av turen, skal jeg reise helt alene.

I morgen tidlig tar jeg båten over til Bodø, hvor bilen står. Så skal jeg ta flyet fra Bodø til Gardemoen. Derfra tar jeg flyet som går klokka 17.05 til London. På flyplassen i London kommer det en guide å henter meg. Siden har meldt meg på sånn turisttur, skal jeg bo på et hotell med bare turister. Så hver dag, blir vi vist rundt av en guide rundt omkring i London. Jeg skal til andre steder i Storbritannia også, men skal først og fremst være mest i London, siden det er hovedstaden. Der skal jeg være i litt over én uke , så reiser jeg videre til Portugal (du får vite hvor senere). 

Jeg har søkt litt på nettet om London og noe jeg fant ut er:  

- Byen har rundt 7,8 innbyggere
- Byen ligger ved elven Themsen

Jeg skal også se på teatere der, og guiden tar oss sikkert med på "Madame Tuassauds" :D
Jeg gleder meg utrolig !







London :D

ses :)

~ pernille